maanantai 14. joulukuuta 2009

Joululauluja kirkossa


Meillä oli sunnuntai iltana tilaisuus vaan kolmen vanhimman lapsen kanssa lähteä laulamaan ja kuuntelemaan joululauluja Tuomiokirkkoon (olihan se se??), koska mä kävin siellä ekaa kertaa edellisenä päivänä vaan käväisemässä, ja huomasin sen joululaulu "jutun" halusin viedä isommat, me aina Savonlinnassa käytiin joululaulut laulamassa Jeren ja Julin kanssa (Jossu oli sillon vielä niin pieni) kirkossa.

Sanotaan tähän väliin, että kyllä; kuulun kirkkoon, mutta en; en usko Jumalaan, enkä tiedä miksi, en vain usko. Kirkko tekee kuitenkin paljon hyvää, ja arvostan sitä ja kaikkea muuta kirkkoon liittyvää, ja mulle se ei ole niin iso asia loppujen lopuksi uskonko mä itse mihin tarkalleen.

Jeremias ei halunnut vaihtaa vaatteita ja en alkanut pakottamaan, tytöt saivat valita mitä halusivat, ja Jossulla siis kakara mekko ja Zaran bolero (no valitsi kun tämähän roikkuu tossa eteisessä...) ja Julianna haki kinderit hameen, ostettu joskus Jesperjuniorin alesta -70% ja paidan merkkiä en muista, joku kirppikseltä ;)

Itse tunnelma kirkossa oli IHANA, sitä mä lähdinkin hakemaan... lapset olivat suht nätisti ja varsinkin Jossu joka ei osaa lukea eikä osaa noita lauluja, istuin sylissä koko illan todella nätisti, sen verran isommilla kiinnostus herpaantui jotta jos sitä vaikka joulun aikaan pääsisi sinne kirkkoon ihan kaksin, näin mummo vähän lupaili ottavansa KAIKKI lapset sillon (wau). Musta kirkko on myös todella kaunis, ja sitä yritinkin kuvata: tiedän, todella huonolla menestyksellä ;) Kirkossa oli kyllä paljon väkeä, mikä oli sinänsä todella hyvä ettei mulla ollut Joonatania (jolla on 2v uhma ja se olisi rääkynyt siellä niin paljon että olisi ollut pakko lähteä, tai Jadea jolla on liian kova kiire lattialle jonne sitä ei olisi voinut päästää...)

Youtubesta olenkin kuunnellut sunnuntain jälkeen ahkerasti joululauluja!

Kuten facebookkiin olenkin kirjoitellut, on meillä mun makuuhuone muuttanut alakerran leikkihuoneeseen, eli nyt on lelut sitten enemmän taas olkkarissa... Julianna sain yläkerrasta oman huoneen joka sai tänään valkoisen minnen sängyn... vielä valkoinen expedit vaal.punaisin laatikoin ja joku tv-taso (höh kun menin Jaden kummin Ninnin kanssa vaihtamaan sen punaisen pois...) ja jotain pientä sisustuselementtiä (jos mä osaan!) niin neidin pesä olisi valmis, ainiin, ja pikkusisko Jade pois... se pitäisi laittaa samaan kun Jossu ja Joona... joo pitäisi... (äiti ei tykkää ideasta että Jone herättää Jaden viideltä aamulla...) vielä kun saisi tuhat muuta asiaa tässä kodissa aikaiseksi, mutta aika ei oikeasti kyllä riitä!

Kuvia huoneista sitten vuonna yksi ja kaksi; jos ne ikinä valmistuvat =)

TUUSIS
11 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Kaunista on =)
Hienosti on lapsetkin,suloisia. Tosi ihana tuo nuoremman prinsessan asu.

Noi kodin uudelleen organisoinnit on ikuisuusprojekteja. Ainakin meillä. Yhen kohan kun saat olevinaan valmiiks,on jo sata uutta ideaa ja se aika niiden toteutukseen. No,sitähän on 24 tuntia vuorokaudessa. Mistähän pienten lasten äidit sais vuorokauteen edes yhden lisätunnin?

Tuusis82 kirjoitti...

Totta: ikuisuusprojektihan tää koti tuntuu olevan... sain nimittäin tähän alakerran nykyiseen makkariini ekaa kertaa vuoteen verhot! ei se leikkihuoneena päässyt siihen asteeseen että olisin ehtinyt laittaa...

Saisinkohan mä kaksi lisätuntia, yhtä elettyä tuntia kohti...

Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö, että on muuten sellainen jouluradio, jonka kautta voi kuunnella netistä joululauluja myös? Siis jouluradio.fi.

äiti kuudelle kirjoitti...

Mie en enää ota edes mitään "projekteja" kun en kuiteskaa saa niitä tehtyä xD

Meil on tää ikuisuusprojekti "kämppä kuntoon" ollut menossa jo kohta 20v ja sen valmiimpaa ei tule, joten enpä enää stressaa sillä ajatuksella :o)

Mut eikö tunnukki hineolta kun saa oikeesti jotain tehtyä ? Sit kun viel ajan kanssa et ei joku roiku housun puntissa ja rää'y äitiä :D

Ja oltiinhan mekin sunnuntaina kirkossa. 2 tyttöröistä lauloi lapsikuorossa. Tänään viimoestään saatiin kehuja miten hienosti Amalia käyttäytyi. Juuh, neiti kyl osaa, mut meilläkin tuo 2v on "hieman" liikkuvampi tapaus.

sanna kirjoitti...

Ihana toi pikkuprinsessan asu! Ja suloisia ovat kaikki teidän "isot". Meillä alkaa kanssa pieni järkkäily, jotta saadaan kaksospojille tilaa, kun ensi keväänä ilmestyvät;) Oon ajatellut joulua varten kerätä esikoiselta vauvaleluja pois, mutta tänäänkin kaivoi kaapista puiset palikat ja sen laatikon, jonka kannessa on koloja ja leikki sillä...

Mä oon kanssa Expedit-friikki, meillä niitä on niin tytön huoneessa (kaapinovien taakse mahtuu isotkin lelut ja vetolaatikoihin/laatikoihin paljon kamaaaa) kuin olohuoneessa mun läppärin pitopaikkana (ja vetolaatikoihin mahtuu ihan älyttömästi lehtiä;)

Ihanaa joulunaikaa teidän porukalle!

Elene kirjoitti...

Sinut Jumbossa bongattu ;) En viittinyt tulla hihasta nykäsee.

Tuusis82 kirjoitti...

Elene: Olisit tullut! mua ei haittaa! Mä varmaan narisin Juliannalle ja työntelin Jadea päin vaatekasoja tai jotain ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö muuten että tuo kirkko missä kävit on sellainen paikka että se ei oikeen hyväksy rakkautasi toiseen naiseen??
Kannattaako sellaisessa paikassa enää käydä??

Tuusis82 kirjoitti...

Joo, siis kyllä tuo Kultani on jtn kertonut että Suomessa virallisesti ei kaikki hyväksy kirkon sisällä, mutta kyllä mä ainakin sen mitä MUUTAMAN tiedän kirkon palveluksessa olevan niin hyväksyvät ainakin mut täysin.

Toisaalta kun en itse usko "kaikkivaltiaaseen", mutta silti olen sitä mieltä että kirkko tekee todella paljon hyvää ja siksi siihen kuulun ja nautin siitä "osia" kuten nämä joululaulannat.

Toisaalta, mähän olen niin ärsyttävä, että voisin mennä Katjani kanssa kirkkoon, avoimesti, vaikka tiedostaisin ettei siellä kaikki hyväksyisi, ja toisaalta eräs kanssablogisti totesi eilen ihanasti: hei me eletään 2000-luvulla!

Tuusis82 kirjoitti...

ja kiitos toiselle anonyymille, JOULURADUIO on soinut siitä lähtien! Autossa ja kuten nyt Katjallakin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua! Harmi kun bloggaus aktiivisuus on hiipunut.. joka päivä tulee käytyä katsomassa, mitä vaate ihanuuksia olet bongannut. Nyt täytyy ihan itse lähtee kaupoille etsimään juttuja. Paljon on nimittäin tullut samoja juttuja ostettua sun kanssa,kun ne olen täällä eka nähnyt...meillä on siis sama maku =)

Mutta siis hyviä jouluja tulin toivottelemaan =)