tiistai 9. kesäkuuta 2009

Lisää blogeja sekä pientä höpinää


Jadeline 7kk päivänään eli jo 5pvä, oli muuten 7kk mittauksessaan "jopa" 62cm ja 7120g. Minkä pituisia (ja painoisia) teidän 7kk ovat olleet? Meillä muut lapset ovat olleet kaikki 5-6cm pidempiä mitä Jade oli...

Lisäsin VIHDOIN sellaisia blogeja ihan blogilistaani joita aina klikkaan muiden blogien kautta, siis luen mutten ole saanut aikaiseksi lisätä niitä tuonne reunaani, nyt sen tein, ja pari vielä toistaiseksi tuntematonta blogiakin lisäsin. eli jos jotakuta haittaa niin sanokaa ihmeessä, tottakai poistan blogisi, tai myös toisinpäin, jos blogisi ei ole tuossa listassani, laita kommenttia mulle että sen saa lisätä niin lisään mielelläni =) en vain osaa ja ehdi "etsiä" uusia blogeja, tosin tarkoitan tällä lapsiaiheisia lähinnä siis... pahoittelen mutta mitkään esmes autonkorjaamisjutut ei kiinnosta, ellei joku ota tuota meidän maastolaivaa projektikseen ;)

Tänä iltana mun PITI siis katsoa ne lennen ja hupan osoitteet ja kirjata ylös, en ole vielä edes hakenut niitä, olen lukenut vaan blogeja ja selannut toisien blogistien huutis myytäviä ja huutanutkin sitten taas ;) mun piti blogata omat kirppariostot tänään, siis tuossa Mankkaan Akselissa oli pöytä 107 tosi hyvä, sieltä ostin yli 50eurolla kamaa, hei eikä paha! siinä oli Jossulle Legon kosteussuojahaalari, Reimatecin ruskea-vaal.pun toppatakki yms yms, ja siellä oli juuri Jossulle, Julille, Jerelle ja Jonelle vaatetta, varmaan olisi ollut Jadenkin kokoa mutta Jade tosiaan päätti olla koko ajan vaan sylissä joten ei kärsivällisyys riittänyt, ja sellaista merkkivaatettakin kuten pop, meandi yms, siis musta tuntui että se pöytä oli ihan mua varten =) pitäiskö mennä aamusta iltaan odottamaan kuka on myyjä :))

Danielin äiti Annika kysyikin jo Tukholman vinkkejä, mutta minäkin niitä kaipaisin, 27.7 olisi lähtö, ja lindexit yms sun muut tiedän mutta juuri nämä erikoisemmat mitkä myy ruotsalaista/tanskalaista yms vaatteita ja käytettyjä. en mä enää muista missä kävin vuosi sitten =) juuri jonkun bloggauksen avulla!

Nyt nukkumaan niin on aamulla pirtee...

Tuusis

13 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Heippa!
Meillä juuri katsoin Danskun 7kk mitat ja hän oli 7135g(paino tippui juuri muutamaa pv ennen neuvolaa kun oli oksennustaudissa) ja 67,5cm.

Itse olen ollut tuossa iässä samaa kokoa kun Jade.

Löysin Kaisastiinan blogista Tukholma "oppaan", täältä: http://kaisastiinangarderobi.blogspot.com/2009/02/tervemenoa-tukholmaan.html

Aion itse hyödyntää tuota ja bloggaan vielä itsekin matkani jälkeen, joten minulta voi sitten myös lukea mahdollisia vinkkejä!

Hansu kirjoitti...

Hei epistä, mä kävin Akselissa maanantaina, eikä silloin ollut mitään aarrepöytiä. Ja nyt sinä oot sen tyhjentänyt =P Ei varmaan kannata enää sännätä =)

Nelly kirjoitti...

Meillä Rianna oli 5 ja puoli kuukautisena 66 cm,(syntyessään vaivaiset 48 cm) että 7 kuukautisena luultavasti vähän pidempi vielä :) Käys kurkkaan minun blogi. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Heippa!! Meidän esikoinen on ollut 7kk neuvolassa 7510g ja 67cm, taisi olla joku kasvukontrollikäynti silloin... Kuopuksella ei ollut 7kk neuvolaa, mutta 6kk oli 69cm ja 8,6kg ja 8kk ikäisenä 9,26kg ja 73,5cm. :) Mielenkiintoista, että kuopus oli pitkään jytky vauva ja kasvoi isoveljen mittojen edellä, mutta nyt pikkuveljenkin kasvu on tasaantunut meidän perheen normaaliin pienikokoisuusmittoihin ja oli 1,5v neuvolassa 81,1cm ja 12kg - esikoinen oli aikoinaan 1,5v neuvolassa 80cm ja 11kg. :)

äiti kuudelle kirjoitti...

Ihana kuva aurinkoisesta tylleröisestä :o)Voi miten ihanan pieni teidän tytteli on ! Meillä on 7 kk:n iässä ollut aika erot noilla muksuilla. Tosin meillä ei 7 kk:n neuvolaa ollut, mutta tässä meidän muksut 6 kk:n iässä :o) :

1 tyttö : 69,5cm/9500g (6kk)
2 tyttö : 67cm/8380 (6kk)
3 tyttö : 72cm/11440g (tasan 6kk)
4 tyttö : 70cm/10150g
5 tyttö : 68,5cm/9365g (7kk)
6 poika : 67cm/8135g (6kk)

Elikkäs isojahan nuo ovat olleet :oD Kuopus on jäänyt edelleen kasvussa siskojaan jälkeen, mutta on vielä ihan kivan kokoinen. Sen sijaan tuo 3 tyttö on nyt isoista tytöistä hoikin. Neiti on urheilullinen ja suorastaan laiha.

Meillä on nähnyt vasta lasten ollessa reilu vuoden suuntaa ollaanko menossa hongankolistajasarjaan vaiko jämähtääkö kasvu.

Tärkeintähän sitten tuossa kasvussa on se että pikkuinen kasvaa sillä omalla käyrällään olipa se käyrä sitten missä tahansa. Notkahdukset kasvussa tutkitaan ja hyvä niin vaikkei niissä läheskään aina syytä löydy. Meitä on vain niin erilaisia ja eri kokoisia :o)

Mietin vain että vaikuttaako lapsen allergiat tuohon kasvuun ? Meillä ei allergioita ole niin en asiasta mitään tiedä.

Neitoinen kirjoitti...

1.tyttö 7940g/68.5cm (6kk)
2.tyttö 7240g/68.5cm (7kk)
3.poika 12830g/74cm (7kk)
4.poika 8570g/70cm (vajaa 6kk)

meillä tuo toinen poika ollut aina mega jätti :D ainakin painonsa suhteen :D

Helmi kirjoitti...

Onpas Jade pikkuinen, meidän rinsessa ottaa hänet kohta pituudessa kiinni.;)

Poika oli 6,5kk 7730g ja 69cm.
Itse olen 7kk ollut 6450g ja 63,5cm.

Mia kirjoitti...

Ihana pieni neiti! <3
Meillähän on ollut aikas pitkiä poikia kaikki.

Pieni Lintu kirjoitti...

En minä ainakaan olisi huolissani, kuvan mukaan ainakin on mellevän pullukassa kunnossa ja painoakin oli saman verran kun vähän pidemmillä..välillä tulee painoa ja välillä taas pituutta enempi.. Ja meillä ei oo kummallakaan lapsella allergioita (ainakaan todettu/epäilty) ja ovat kasvaneet eritahtiin..

Tilda kirjoitti...

Meidän lasten mittoja puolen vuoden iässä (7kk mittoja ei ole)

1. tyttö: 64cm ja 7,0kg
2. tyttö: 68cm ja 8,43kg
3. poika: 67,5cm ja 7,35kg
4. poika: 67,5cm ja 7,23kg
5. tyttö: 66,5cm ja 6,74kg

Eli ihan hirmu isoja eroja ei ole, esikoinen lyhyin (niin oli syntyessäänkin) ja kuopus kevyin (vaikka oli syntyessään ehdottomasti painavin. Allergiat vaikutti varmaan hänen kasvuunsa, vaikka selvemmin tulivatkin esiin vasta muutamaa kuukautta myöhemmin.

On muuten ihanaa kun kerrankin löytää kirppiksellä pöydän jossa on omaa makua vastaavia, hyväkuntoisia ja kohtuuhinnoiteltuja vaatteita. Mullekin on joskus sellaisia sattunut, valitettavan vähän kuitenkin.

Ammie kirjoitti...

Olet näköjään käynyt Akselissa tyhjentämässä meidän kirppispöytää (pöytä 107), kiitos siitä =)

Tuusis82 kirjoitti...

Ammie! mä melkein arvasin että varmaan joku vaatefriikki, ja oli jänn' miten koot oli meille tosi hyviä! jos meillä ei ois ollut tallinnan matkaa edessä, olisin ostanut enemmänkin! laita mulle ihmeessä mailiosoitteesi (en julkaise) jos haluat joskus suoraan myydä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
En yleensä kommentoi, vaikka blogiasi käynkin säännöllisesti lueskelemassa. Nyt on kuitenkin pakko kertoa meidän pikku neidin mitat. Neiti täytti juuri kolme vuotta ja on 106-senttinen. 7 kuukauden iässä oli 77,5 senttiä pitkä ja 4-kuukautisenakin jo 69 senttiä! Vierekkäin vois olla hauskan näköistä, jos kahdella saman ikäisellä vauvalla olis 15 senttiä pituuseroa ;)

-Maarit-