sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Saas nähdä?

...ollaan Jaden kanssa ihan kohta ulostautumassa ja menossa meidän Jorvin aikaan kello yhdeksäksi... nopeasti tässä mietin mitä meidän 1v1kk neiti tekeekään.

-ei kävele, eikä konttaa
-peppukiitää, eli liikkuu
-ei nouse tukea vasten jaloilleen mutta polvilleen kyllä
-ei seisoskele edes sylissä kun hetken hieman
-allergiat ei juurikaan vaivaa enää
-pituudesta en tiedä, luultavasti noussut hyvin?
-paino on varmasti ihan normaalin rajoissa!

näillä sitten sinne... oikeasti tuntuu hieman kun tuomiolle menisi... lapsi on kuitenkin iloinen ja liikkuu minkä liikkuu ja osaa oikeasti ilmaista tunteitaa ja näyttää niitä sisaruksilleen ja muillekkin täysin ymmärrettävästi, toistaa sanoja perässä ja käyttää sanaa äiti ja anna, toistaen usein esim tyttö, tutti, maito, Jeje (Jere)...

nyt me lähdetään, myöhästytään kun äiti bloggaa, hyvähyvä ;)

TUUSIS

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Seurailen blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti:-) Tämä Jaden juttu on vaan multa mennyt ohi, eli onko Jadellea jotain "ongelmia" vai mistä syystä olette Jorviin menossa?

Oma esikoiseni syntyi keskosena rv32, ja Jorvin kontrollit ovat niiltä ajoilta tuttuja - kuin myös fiilikset "tuomiolle menosta". Nyt tyttömme on reipas 3vuotias, joka on ottanut kasvussa ja kehityksessä ikäkaverinsa täysin kiinni.

Toivottavasti Jadellakin kaikki on hyvin.

Petra

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Ehkä Jade sitten oppii puhumaan aiemmin :)

Joas on Jadea kuukauden vanhempi, muttei vielä puhu mitään muuta kuin "älämölöä", vaikka ymmärtää kyllä kaiken sille sanotun (sekä suomeksi, että saksaksi) ja näyttää kirjasta esim. koiran, pallon, ikkunan, puun, jääkaapin, omenan, banaanin, mandariinin jne. Motoriikka on myös hyvin hallussa ja pieni kiipeää portaat ylös/alas pystyssä seisten konttaamisen sijaan, pomppii ja kiipeilee minkä ehtii ja tasapaino on erinomainen. Lisäksi Joas tekee yksinkertasia palapelejä ja palikkalaatikonkin se selvittää helposti.

Kooltaan se on kyllä iso: 11,9kg ja 84cm. Huomenna siis tulee vasta 1v 2kk täyteen.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

mäkin mietiskelin tässä Jaden syytä neuron käynteihin ja "tuomiolle" menot tuttuja mullekin...Meille posti sitten tänään toi yhen "tuomion" taas...just kun Liljan syömisen suhteen tuntu ettei tarvi niin kovin pingottaa, ni tuli sairaalasta "tuomio" että edelleen ravintoterapia käynnit tarpeellisia ja lääkärille pienikasvuisuuden vuoksi...on kyllä niiiiin syyllinen olo ettei paino nouse...