sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Uusi viikko alkaa (ja saisikohan ne välikausikamat lopullisesti pois...)


(tämäkään kuva ei liity mitenkään tekstiin, bongasin sen eilen kuvia selatessa, tämä on huhtikuulta...) Jeremias, Jadeline ja Julianna.
Heips!
Meillä oli todella mukava viikonloppu sekä isänpäivä, vaikkei ehkä kukaan voisi uskoa. Jannella oli ns. vapaa viikonloppu, mutta sunnuntaina koska oli isänpäivä haki frödinge pakastekakun ja syötiin kakkukahvit. Lapset oli sisällä (yleensähän isommat huitoo heti ulos kavereilleen) ja pelailtiin pleikkaa, katsottiin Kaapoa ja Mikkia mutta ihan tavallista olemista, riehumista, riitelemistä yms muksuilla ilmeni normaaliin tapaan =)

Lapsethan ei vielä tiedä mitään virallisesti ainakaan, mä haluan jotenkin tähän ulkopuolista apua, miten tilanne hoidetaan parhain, koska kuitenkin mun ja Jannen välit on todella hyvät tilanteeseen nähden, ja me pystytään niin hyvin vaikuttamaan siihen miten lapset reagoi. Mä siis varasin meille ajan perheneuvolaan jossa me kysytään neuvoja, ja odotan itseasiassa ihan ohjausta siihen mitä ja minkä verran me lapsille sanotaan. Keskiviikkona olemme viisaampia, toivottavasti. Kuitenkin meille tulee ensi viikonloppuna tilanne jolloin minun vuoroni olla "vapaalla" ja Jannen lasten kanssa.

No asiasta ihan toiseen, mä otin yhteen (okei kahteen...) kaikki, kaikki välikausikamat pois, nyt olisi edessä se että niistä sitten lähtee pois -J-:lle suurinosa, koska ihan yhden, max kaksi säästän Jadelle, mutta huomasin että kuitenkin todella moni on jo ns. loppuun KATSOTTU (ei kulutettu) etten halua säästää enää seuraavalle.

Nyt pitää mennä, meillä NUKUTAAN. Joo, Julianna on ainoa joka on hereillä ja kello on 7.30, yleensähän Jone ja Jossu herää 6 jälkeen heti (niin että Janne ehtii just ja just kotiin kun pääsee aamu 6:lta töistä) ja tänään mä heräsin itsekkin 6.20 odottelemaan niiden heräämistä valmiiksi, niin ei, ne vetää tuolla sikeitä, no hyvä! Mut voisin hyödyntää tän ajan etsimällä vaatteet jo valmiiksi, sitä en ikinä muuten tee... kun en ole iltaihminen niin iltaisin en saa mitään aikaiseksi.

Hyvää alkanutta viikkoa toivotteleepi

TUUSIS

21 kommenttia:

äiti kuudelle kirjoitti...

Kuulostaa ihan hyvältä tuo suunnitelma : mekin käytiin perheneuvolassa vaikka tiedettiin että ero on tulossa. Käyntejä oli yksin että yhdessä. Lisäksi me tyttöjen isän kanssa puhuttiin puhumasta päästyäänkin asiat halki.

Ja se kannatti !

Ero ei koskaan ole helppo ja tuosta noin vaan -juttu. Mutta sen voi kylläkin tehdä muutoinkin kuin heivaamalla toisen kamat ovesta ulos....

Olet pohtinut tosi järkevästi asioita ja uskon että kyllä te kaikki selviätte.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa teillekin :o)

Tuusis82 kirjoitti...

Huomenta Peikkis! (vai saako tuota nikkiä käyttää täällä?)
Meidän ero ei ole todellakaan riitaisi ollenkaan, päinvastoin! Kummallakin kun on uusi elämä, niin itseasiassa ero on vain helpotus, lähinnä. Mä tulen hyvin, tosi hyvin toimeen Jannen "uuden" kanssa, ja se hyödyntää asiaa lasten kannalta hyvin.

Ida-Antonia kirjoitti...

On hienoa että voitte toimia yhteistyössä. Lapsia auttaa muutoksessa paljon se, että toimitte edelleen yhdessä ja hyvässä hengessä. Uskon että saatte asiat hyvin järjestymään. Minusta on aina upeaa kun ihmiset osaavat hakea tukea jo ennalta, eivätkä vasta sitten kun jotain ongelmaa tulee.

Mukavaa viikkoa myös sinne, mä alan kohta tekeen ostoslistaa sulle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mainiota että menette hakemaan apua tilanteeseen ammattilaisilta. Onhan tuo joka tapauksessa lapsille tosi hämmentävä asia ja muuttaa kovasti heidän totuttuja kuvioitaan.

JAnnellakin on siis uusi ihminen elämässään. Olette te ehtiväisiä:-) Siis kun tuon lapsilauman kaitsemisen ohella olette ehtineet aloittaa uudet hmissuhteetkin.

Tsemppiä sinne perheneuvolaan. Toivottavasti vastassa on mukavia ammattilaisia.

t. vakkarilukija

Tuusis82 kirjoitti...

I-A: Anna palaa vaan sitä ostoslistaa! Joo, mustakin tilanne vaatii hieman spesifioitua neuvoja miten, missä, milloin, mitäkin sanotaan.
Kuten on tuotu ilmi 2+:ssa ja keskustelupalstoilla, Janne ei ole Jeren biolog. isä ja Jeremias ei tätäkään tiedä vielä, Janne tosin tottakai aikoo olla ihan samanlailla hänelle kuin muillekkin, mutta että milloin se kertoa, tosin ei ainakaan tähän syssyyn... myös sitten tämä eroaminen, ja miksi, ja nämä uudet ihmiset sekä mun että Jannen elämässä... joten todellakin toivon keskiviikko iltapäivän jälkeen olevani viisaampi!

Tuusis82 kirjoitti...

heh, ehtiväisiä, no joo... silloin kun kumpikin on valmis aloittamaan elämän eri polun niin hyvähän se vaan on, ja eihän meidän kummankin tarvitse koko ajan lapsia hoitaa, yleensä hoidetaankin vain jompikumpi, toinen on sitten omilla asioillaan. Jannen ihmissuhde on taas "uudempi" juttu kuin mulla joten sinänsä hankalaa tulla siitä tänne huutelemaan, mutta myönnettävästi pakko tuoda esiin ettei Janne täällä himassa "riudu" mitenkään ;)

Asiat ja palaset tuntuvat loksahtelevan todella hyvin paikalleen, kunhan nyt vielä lastenkin kanssa saataisiin asiat hyvälle alulle.

anrinko kirjoitti...

Hyvä jos haette apua. On hyvä saada tukea kun kertoo lapsille. Enempää ette voisi lapsianne rakastaa kun haette tilanteeseen apua ennaltaehkäisevästi. =)
Ja kiva kuulla että asia alkaa sujumaan teillä molemmilla.
Meilläkin muuten nuo välikausikamppeet kaikki esillä, kenkiä myöten. Ei vielä yhtäkään talvikampetta...tai no, Panttonilla yksi puku tuossa esillä.
Olisikohan aika tehdä asille munkin jotain? =) Hm....

äiti kuudelle kirjoitti...

Tuusis : Joo saa käyttää :O) Tulipa huonosti kirjoitettua. Siis en tarkoittanut että te olisitte riitaisia vaan että osaatte hoitaa asiat aikuisella ja järkevällä tavalla :o) Pää ei toimi eikä ajatus, liikaa räkää päässä, köh.

Mie en sanos et olette hetiväisiä ;o) Omasta kokemuksesta voin sanoa että meidän tytöt olivat 1, 3, 5 ja 7v kun erosin ja siitä meni vajaa 4 kk:tta kun tuo kultainen muutti meille XD

Nimittäin asiat ovat saattaneet "hautua" ja kypsyä mielessä hyvinkin kauan ennen sitä lopullista eroa ja se ero on tavallaan "valmis" juttu jo läpikäytyyn (tavallaan läpikäytyyn) kriisiin....

Erot ovat varmasti hyvinkin erilaisia : toiset eroaa äkkiä päätöksen tehtyään ja silloin luontaisesti vie aikaa ennen kuin molemmat pääsee jaloilleen. Toisinaan taas eropäätös on kypsynyt kauankin ja ehkä molempien osapuolten mielessä.

Moni on myös täällä ruotinut sitä että ero ei ole mikään hyvä asia. Ei se ihannoitava tietenkään ole, mutta ei siinä tarvitse tuntea itseään häviäjäksi vaan voittajaksi. Erostakin voi selvitä ja selviää eikä kukaan voi tulla sanomaan onko kukaan nopea ja missä käänteissä !

Onnea teille kaikille tulevaan ja älä ennalta murehdi lapsia. Sekin asia takuulla luontevasti järjestyy.

Mia kirjoitti...

Oliko siellä välikausikasassa mitään meille?? Se Po.Pin takki? ;D

Soita minulle tänään!!, en eilen ehtinyt mitään kun oli niin touhukas päivä..
Sinun on nyt pakko! ;)

Tuusis82 kirjoitti...

Rakas: se Po.P:n takki oli 128cm niin menee Jerelle varmaan keväällä, toivottavasti ;) Soitan soitan, mä soitan tossa 17 jälkeen kunhan Janne tulee niin sit voin puhua rauhassa! 18.00 alkaa se Juliannan opettajasta se vanhempainpalaveri meidän kertsillä.
Eikä miun oo pakko soittaa siulle, mut mie haluun! Kova ikävä, rakas ystäväni!

Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta miksi kerrot asioista netissä ennen kuin lapset tietävät niistä? Mitä jos esim. Jeremias kuulee koulun pihalla? Blogiasi kun saattaa lukea lastesi luokkakavereiden vanhemmat yms.

Tuusis82 kirjoitti...

anonyymi: Luotan siihen että aikuiset on aikuisia ihmisiä ja käyttäytyvät sen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis miksi Jeremias ei tiedä että Janne ei ole hänen bioisänsä?

Tuusis82 kirjoitti...

koska Jeremiaan bioisä ei ole halunnut tavata muksua kun 2krt hänen elämässään, joten vaikea kertoa jotain ketä "ei ole" + Janne on ollut Jerelle täysin kuin muillekkin isä.

Anonyymi kirjoitti...

Nää nykyajan lapset pyörii aika paljon netissä, siksi ei pidä olettaa että vain aikuiset pääsevät sivuille.
Ei ole koskaan hyvä kirjoittaa sellaista mikä voi vahingoittaa lasta.
On tosi ikävä juttu, jos sun lapsi saa tietää näin ison salaisuuden tätä kautta. Voi olla aikamoinen isku kun teidän perhetilanne on muutenkin muuttunut niin äkisti.
Poikasi on jo ajatteleva ihminen jonka yksityisyyttä kuuluu kunnioittaa... Ei enää pikkulapsi.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Oletteko miettineet -varmaankin- mitä sitten, kun Jeremiaalle joskus selviää, että Janne ei ole hänen isänsä?

-Rose

Reija kirjoitti...

heippa, samaa miletä kuin pari muuta, eli ehkä tuo bio-isä-osuus on turhan iso paljastus tänne tehtäväksi, koska samoin pelkään mä, että kaikki aikuiset ei tod ole aikuisia vaan möläyttelevät ties mitä :-/
muutoin niin kiva lukea miten teillä asiat ainakin musta hoidetaan hyvin, siis perheneuvola jne. mun mielestä osoitus siitä että kaiken tän härdellin keskelläkin olette ajatelleet asioita ihan oikeasti lastenkin kannalta!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa anonyymit!
Tuusis on näköjään (onneksi) jo poistanut osan tähän aiheeseen liittyvästä tekstistä blogissaan, joten älkää nyt enää te kirjoittako yksityiskohtia näkyviin retosteltavaksi! Kukaan ei varmasti toivo, että tieto lapsille välittyy tätä kautta. Hienotunteisuutta vaaditaan myös meiltä anonyymeiltä blogin lukijoilta!
t. anonyymi itsekin

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Jeremias ei saa käsiinsä sitä yhtä kakspluslehteä tai joku hänen kaverinsa...

Dediu Nicolae kirjoitti...

Very nice blog!
And you expect to visit my blogs.

Anonyymi kirjoitti...

lupaavasti