perjantai 4. kesäkuuta 2010

Homoavioliitot siunattava kirkossa!


Kuten vakkarilukijat tietävät, en ole ollenkaan uskonnollinen, en siis osaa selittää, mutta tykkään kuulua ev.lut kirkkoon, mutten usko Jumalaan, en vain osaa, haluan tavallaan, mutten osaa, kirkossa arvostan muita asioita ja nautin kyllä siellä käymisestä.

Mutta olin hirveän tyytyväinen kun uudeksi piispaksi valittiin Irja Askola, koska sen mäkin tiesin (facebookissa ystävien kirjoitukset ovat hyvä tietolähde :D )että hän kannattaa homojen naimisiinmenoa kirkossa. Tykkään!

Mähän ajattelin ennen että jos menen naimisiin, menen maistraatissa vaan ilman mitään ylimääräistä, ajattelutapa on tässäkin muuttunut! Kun minä menen joskus (jos ikinä..) sen tulevan vaimoni kanssa naimisiin (ja jumalauta minähän kutsun sitä naimisiin menoksi vaikka se onkin "vain" rekisteröity parisuhde!) niin kyllä, minä ehdottomasti haluaisin ne kirkkohäät. Papin siunauksen yms, se kuuluu kaikille, ei vain heteroille.

http://www.uusisuomi.fi/kysely/kannatatko-homoparien-siunaamista-kirkossa

tuossa on kyselykin kannatuksesta...

Tämä ehkä kuulostaa taas joltain "homoasian" jutulta, mutta ajatelkaa sitä enemmän ihmisoikeus asiana ja tasa-arvo asiana. Sitä se on. Joku muu miettii toisen vähemmistön asioita ja minä omaani, mutta tasa-arvoa kannatan ja ihmisoikeuksia, ne eivät vieläkään ole monessa kohtaa edes Suomessa kohdallaan.

Mä en ole itse henk.koht kohdannut minkäänlaista homofobiaa suoranaisesti, mutta mietin kyllä yhdessä työhaastattelussa (henk.koht avustaja) että jos asiaa tulee vähääkään puheeksi (esim kun mainitsen lapsen, joku kysyy miestä ja vastaan, ettei ole eikä tule, olen lepakko jne...) olen mitä olen, työhaastattelussa sitä kohtaa ei tullut mutta "Smile if you´re GAY" rintamerkki saattoi paljastaa totuuden ;) mutta... lähihoitaja haastattelussa kerroi että kuulun seksuaalivähemmistöön ja saatoin hieman -joko kuvitella tai sitten oikeasti huomata haastattelijan epämukavuuden tunteen loppuhaastattelussa joka olikin lyhyt. Toivon todella pääseväni kouluun (näinä päivinä selviää!) ja todistaa kuvitteluni vääräksi. Tosin jos en pääse, en tarkoita todellakaan että se olisi sen takia, mutta jäähän se ehkä kaivertamaan sitten oliko sillä mitään tekemistä asian kanssa.

Mutta nyt! Kolmoset (Josefina 4.5v, Joonatan ihan kohta 3v ja Jadeline 1,5v -kävelee nyt!) ovat mummolassa ja suuntaamme Jeremiaan 2.luokkalainen ja Juliannan 1.luokkalainen kanssa hakemaan todistuksia! Kevätjuhla oli jo ja tänään pääsee isommat kesälautumelle! Tosin hekin kaverisynttäreiden jälkeen mummolle jolloin alkaa mun vapaavuorokausi, ja suuntana, noh, mikäs muu kuin oma olohuone, Mama (DTM = Dont tell Mama) tosin kuten yleensä, menen sinne autolla kavereiden kanssa ja alkoholittomalla, se paras tapa jotta voi tehdä sunnuntainakin vielä jotain mukavaa! ja tänään ennen sitä maalaillaan seiniä kaverin uudessa kämpässä. Mutta, jos joku eksyy Mamaan niin tulkaa vetämään hihasta... sanoinko muuten joskus että se kihlasormus on ainoa koru mitä tulen käyttämään? Olin väärässä, se on poisotettu ja tilalle on tullut höpörihkamaa, TUUSIS rannekoru, toisessa setan wristband, pari höperöä sormusta, kaulakoru, korvikset, ja hiustenlaitto, meikit... mutta kyllä te tunnistatte, tästä kaameesta äänestä! -ainakin ;)

Hyvää launtaita kaikille! Suvivirsi kaikukoon!

Tuusis

7 kommenttia:

Hele kirjoitti...

=)

äiti kuudelle kirjoitti...

Mukavaa kesälomaa teidänkin lapsille :oD Sais vain nää ilmat vähän lämmetä.

Tosi kiva että olet palannut jälleen bloggamaan. Ajattelinkin useaan kertaan että mitähän teille kuuluu.

piiri pieni pyörii kirjoitti...

Ihmisenä en sua tunne ja sun puolesta onnellinen kun oot sinut ittes kanssa.
Mutta...mulla on tajuton HOMOFOBIA (työskennelyt homojen kanssa aikoinani paljonkin-ei lieventynyt),ja ehdottomasti kirkkovihkiminen vastoin luonnon lakeja;)
Ja kyllä sillon kun sun ja K:N suhde kuumana niin säälin muuta perhettäsi...vaikkei asia mulle kuulukkaan.
Tykkäsin vaate/kirppisbloggailuistasi, mutta nää homojutut ei uppoa...
mutta hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä-vilpittömästi♥

Tuusis82 kirjoitti...

Piiri pieni pyörii, kaikilla on oikeus mielipiteeseensä, kunhan se ei ole loukkaavaa. Mutta, hei kenenkään ei ole pakko lukea blogiani! Mutta oikeasti: olen sitä mieltä että jokaisella SAA olla oma mielipide, kuten sinulla onkin, ja toivotan hyvää kesää myös sinne :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tuusis,

Ensimmäistä kertaa kommentoin blogiasi vaikka olen sitä jo pitkään seurannut. Minulla mielenkiintoni blogiasi kohtaan vain kasvoi tämän uuden suunnan myötä, vaateblogeja kun on niin hirveäsi ja samat vaatteet nähdään monessa eri blogissa. Siksi nämä sinun "uudet vaatteet" on todella piristävää seurattavaa. Ja kun tuossa mainitsit, että olet nyt alkanut käyttää mm. koruja ja meikkejä niin huomasin sinussa hurjan muutoksen pari päivää sitten julkaisemassasi kuvassa. Koskaan en ole sinua livenä nähnyt, mutta jonkin verran kuviasi täällä blogissasi ja täytyy sanoa että se vanha Tuusis oli no, suoraan sanottuna aika kulahtanut ja väritön, mutta uudessa kuvassasi sä suorastaan hehkuit! Olit kaunistunut aivan silmissä ja jotenkin niin selvästi ja rohkeasti oma itsesi että se paistoi tänne ruudun toisellekin puolelle. :)

Oikein hyvää kesää sulle ja lapsillesi Tuusis ja innolla odottelen aina uusia bloggauksiasi.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa kuulla sinusta jälleen! Ehdinkin jo hieman huolestua että mikä on vialla kun blogisi on niin hiljaa. Olipa suuntauksesi ja kirjoitustyylisi (ja aiheesi) mikä hyvänsä niin lukijana pysyn nyt ja aina!

sanna kirjoitti...

Loistava nimi uudella uudistuneella blogillasi;)

Olen pahoillani siitä, että Katjan ja sinun suhde ei onnistunutkaan halutulla tavalla. Mutta toisaalta olen samaa mieltä kuin joku muukin kommentoija että näytät kovin kauniilta ja onnelliselta uusissa kuvissa.

Ei muuta kuin kaikkea hyvää perheellesi ja ilman muuta odotan innolla uusia kirjoituksiasi, kunhan et kokonaan unohda lapsista bloggaamista. Onhan Jadeline esim. melkein yhdessä synnytetty täällä blogissa ja nyt hän on jo megasuloinen tyttönen!!