sunnuntai 2. elokuuta 2009

Ryhmiksen piha asiasta lisää purkaantumista


Heräsin TAAS ennen kuutta, nuha vaivaa vielä.

Kävin lasten kanssa iltalenkillä eilen kuvaamassa ryhmisten pihat, ihan vain että tekin tiedätte mistä puhun. Kaikkein ylimpänä kuva MEIDÄN ryhmiksen pihasta jossa siis yksi "hytkytin", rauta aita, hiekkalaatikko, ja tuossa mustassa lootassa sivussa hiekkalelut. Sen alla kuva toisen ryhmiksen pihasta, jota en saanut kuvattua kunnolla, onhan se vähän pienempi mutta samat edellytykset siis, muttei hytkytintä, tosiaan HE samalla pihalla oleva ryhmis ulkoileen yläpihoilla (meillähän on alapiha, jossa kiipeilyteline, hiekkis, ja hytkytin+ pikku yläpiha+ iso yläpiha missä iso kiipeilyteline, tava keinut + vauvaukeinut, metsää jossa "silta", hytkytin, hiekkis...kuva alla) mutta tämä meidän ei ulkoile kun vain tuossa rautapihalla.
Tällaista on meidän yläpihalla, kivaa metsää, ja iso leikkipiha, siihen on tosiaan 10metriä ryhmiksestä matkaa, alapihasta en tajunnut ottaa kuvaa mutta siihen on varmaan 30metriä matkaa, ja täällä ulkoileen se toinen ryhmis ja meidän pihan kolmas hoitopaikka eli kerhohuoneellakin on "ryhmis". Vain meidän ryhmis pysyttelee omalla pihalla, aina. Eivät siis tosiaan lähde kävelyille tai puistoonkaan, kuten se toinen ryhmis tekee, heitä näkee usein kävelemässä lasten kanssa, mikä on musta tosi mukavaa, kuten eilen sanoin esim. keväällä heillä oli roskapussit ja keräsivät lasten kanssa roskia ja lapsilla oli KIVAA. [en vakoillut, olin vaunuilla ulkona Jaden kanssa silloin!] Yläpihallakin on muuten penkki, ja alapihalla, että voi sielläkin istua.

Jarna "kehui"miten varmasti uskallan puuttua asiaan, kiitos rohkaisusta mutta ei se ole helppoa, pelkään että jos soitan esimiehelle suoraan yms se vaikuttaa todella veemäiseltä, ja siksi sanoisinkin asian mielummin heille ainakin ensin, ja tosiaan sanoin asiasta jo ennen kesää joten he tietäisivät varmasti että minä olen asialla :) mutta mietin sitä että entäs jos sanon asiasta ja he vaan tokaisevat että kohta ja juu, tarkoitus on mennä jne. Pitää yrittää karaistua! muutenkin kiitos jarnalle paranemis tsempeistä myös :)

Anrinko muuten: kävin kipeänäkin hietsussa tietty, mutta ostin vain jotain perus vaatetta muutaman mutta "löydöt" oli Jerelle reimatec takki 3e, ja pradan velourtunika + sukkikset 2,50e. Yritän blogata näistä kun ehdin.

Mielestäni kaikki muuten meidän ryhmiksen lapset saapuvat ihan ajoissa hoitoon koska tuo ryhmis on auki vain 7.30-17, ja heillä muuten toinen hoitaja lähtee AINA kotiin 15.30 tai mun mielestä usein aikasemminkin (koska haen lapset itse usein ennen tuota ja toinen on jo lähtenyt) vaikka esim kaikki lapset olisivat vielä paikalla, eli en usko että syy pihalla ulkoiluun on se että joku tuodaan aina myöhempään.

No parin tunnin päästä otan asian esille, jos ei tule pupu pöksyyn ;)

terv. edelleen hyvin duhanenä DUUSIS

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ensimmäinen kuva on niin kamala että, jos sen viet näytille vaikka päivähotovirastoon ( jos siis hoitajille avautuminen ei toimi) on heidän pakko puuttua asiaan.
T :elly

shaoli kirjoitti...

Siis tuossa pihallako pitäisi leikkiä? Ankeus. Ei meidän lapset edes pysyisi tuossa 10 minuuttia kauemmin... Meillä on samat mukavuudet omalla pihalla ja koonkin puolesta se on samaa luokkaa, eihän ne siinä pysty mitään leikkimään. Äidin kahvinjuonnin ajan just viihtyvät tai jos on vesiallas.

Mia kirjoitti...

No justiinsa ja vaan yksi "hytkytin" lapsilaumalle, eikös siinä jo riitaakin tule ja ankean näköistä on.. Ei ole hoitajilla ihan työmoraali kohdillaan, jos tuossa vaan kököttäävät!

Anonyymi kirjoitti...

No tottakai lähtee kotiin ennen puolta neljää. Kunnan työaika on 7h39 min eli jos tulee töihin puoli kahdeksaksi niin päivä loppuu 15.09.

Ei lapsiryhmän kanssa, varsinkaan jos siellä on yhtään erityislasta voi ulkoilla tuollaisella yläpihalla jossa ei ole minkäänlaisia aitoja. Yrittäkää nyt muistaa että lapset ovat hoitajien vastuulla eli tilanne on aivan eri kuin jos te ulkoilette omienne kanssa.

En ikinä veisi omaa lapsiryhmääni, jossa muutama vilkas karkailija, tuolaliselle aitaamattomalle pihalle. Kivaahan se varmaan on, mutta niistä surullisista seuraamuksista saadaan sitten lukea lehdestä ja istua oikeudessa. Lapsiryhmissä on niin paljon eroa että ulkopuolisen on tuuohon aika vaikea ottaa kantaa mikä on perimmäinen syy.

olenko ilkeä jos suosittelen 2 aj 3- vuotiaiden lasten hoitamista kotona, jos ei ole pakko viedä hoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ulkoilujuttu kyllä kurjaa, tosi ankeen näkönen piha, mutta mutta... kyllähän hoitajankin pitää kotiinsa joskus päästä siis jos on tullut 7.30 tai aiemminkin niin kyllä jo 15.30 on ihan normaali lähtöaika.

Mutta ota vaan rohkeesti ulkoiluasia esille hoitajien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten kävi puheeksi ottamisen kanssa?Itse olen päivähoidon ammattilainen ja 5 lapsen äiti.Mua jo aikanoinaan( 15v? sitten) hatutti lujasti,kun ryhmiksiä perustettiin!Nipin napin perhepäivähoitajan koulutuksella vedetään ilman päivittäistä kontrollia lapsiryhmää.Joskus k.o ryhmät toimivat ja useimmiten ei. En ymmärrä koko ryhmiksen ideaa,koska päiväkodit on keksitty.
Terv. Tiina

Tuusis82 kirjoitti...

yhdelle anonyymille: Mielestäni yhdelle hoitajalle ei saisi jäädä 8 lasta, mutta tämä asia ei ollut se pointtini, vaan jos olisit lukenut kunnolla, kirjoitin että he usein lähteäävt siis aikaisemmin, eli AINA joka kerta, kun olen hakenut 14 lapset, kertaakaan ei kumpikin hoitaja ole ollut paikalla, mikä kyllä on ihmetyttänyt, uskon kyllä että yksi hoitaja pärjää 8 lapsen kanssa (siellä ei ole yhtäkään erityislasta) hyvin, mutta se että 14 ei ole kahta aikuista enää paikalla paikassa joka aukeaa 7.30 on mulle outoa.

Et ole ilkeä jos suosittelet 2 ja 3vuotiaiden hoitamista kotona, niin minäkin. Mutta oman tilanteeni takia varsinkin Jossun 3,5v hoito on todella hyvä ratkaisu ja Joonataninkin hoidossa olosta olen alkanut nähdä enemmän ja enemmän positiivisia puolia.

Eli ehket sinä veisi lapsiryhmääsi tuonne, mutta tosiaan kaksi samalla pihalla olevaa hoitoa ja vievät joten mielestäni huoleni ei ole aiheeton, omasta mielestäni ryhmässä ei ole mtn vilkkaita lapsia edes, todella rauhallisia (ehkä siksi oma pihakin on ollut hyvä?).

Ja en usko että hoitajissa on loppujen lopuksi mitään "vikaa", tuttuni tuntee toisen heistä kun se hoiti häntä n.20v sitten jne, ja mielestäni tulen toimeen heidän kanssaan hyvin, siksi ehkä tuon ulkoilujen esille tuominenkin tuntui hankalalta.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Oli pakko mainita, että tuo kyseinen päiväkoti (siis Taavinkylän lastentalo) näkyy ihan melkein meidän ikkunasta! Eli lähellä asutaan! =)