maanantai 30. marraskuuta 2009

Jadelinen mittoja 1v1kk

Käytiin siis Jorvissa, "tuomio" oli mittojen puolesta tosi hyvä, Jade kasvaa omalla käyrällään hyvin, eikä siitä huolta, normaali neuvolan kasvukontrollit.
Jade 1v1kk 9045g ja 71cm :) [Jossu oli esim tasan 1v 8300g ja 74cm, eli pienempi]
mutta, saatiin lähete neurologiselle sekä fysioterapiaan takaisin sairaalaan sekä terveyskeskukseen 10krt fysioterapia, ja lastenpoli seurannat jatkuu siltä osin, allergiat kunnossa, pientä reaktiota vielä jostain... tosi hyvä ihotilanne.

Jade tosiaan liikkuu peppukiitämällä mutta se ettei ota painoa jaloilleen vielä huolettaa, kaikki muu kehitys menee täysin eteenpäin, liikkuminen, oma tahto, puhe mutta se ettei toinen ota jaloilleen vaan pelkästään polvilleen nousee on nyt SE asia.

Tällaista, Jade kävi päikkäreille ja taidan mäkin mennä perässä...

TUUSIS

ps.Kanssablogistit, miksi en enää saa muokattua värejä ja kirjainkokoa ollenkaan ??

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vaikuttaa kyllä kaikinpuolin reippaalta tytöltä :)
pikkuveljelläni oli kans pienenä samaa ongelmaa ettei ottanu jaloilleen vaan jalat olivat jokseenki lötköt :) oisko ollu jopa 1v3kk ikäisenäkin..mutta ei siitä oltu ollenkaan huolissaan,kyllä hän sitten kävelemäänkin lähti ja on terve yläasteikäinen nykyisin :)

mutta uskon että asia huolettaa ja hyvähän se on tutkia ja käydä jumpalla :)

-t-

Mindianna kirjoitti...

Ihanan pieni tytteli :)! Pääasia, että kasvaa. Kaikki ihanat vauvojen osaston vaatteetkin mahtuu kauemmin päälle :). Meidänkään tyttö ei noussut seisomaan 1-vuotiaana, meille riitti 3 fysioterapiakertaa, mutta vasta n. 1v. 3-4kk alkoi nousta seisomaan useamman kerran päivässä ja olemaan enempi pystyasennossa. Kävelemään alkoi 1 v 6 kk. Toisaalta taas sanavarasto oli siihen mennessä jotain 70 sanan paikkeilla ja ensimmäiset lyhyet lauseet käytössä. Kyllä se Jadekin siitä jaloilleen nousee!

Katja kirjoitti...

Meidän tytön kirppu oli 1-vuotiaana 7400g ja 74cm :)

Hyvä kun pääsette tutkimuksiin. Ei asia sitten vaivaa vaikka ei mitään vakavaa olisikaan :)

Mira kirjoitti...

meilläkään ei koskaan tyttö varannut jaloilleen ja sen takia käytiin fysioterapeutilla (mitään vikaa ei ollut missään ). Konttaamaankin lähti vasta 9.5kk iässä, sitä ennen vain istuskeli ja vähän hiissaili itseään siinä eteenpäin. Ikinä ei ryöminyt. Seisomaan oppi ihan puun takaa yhtenä iltana 13kk iässä :D

Sit ei mennytkään enää ku pari kk niin jo käveli ja juoksi menemään :)

Kaikki omaa vauhtiaan. Ehkäpäs teidänkin neiti on vain yhtä varovaista sorttia? Ettei tee mitään ennen kuin on ihan varma että sen osaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jaden huonekaveri Jorvin synnyttäneiden ja lastenosastolta oli vuoden ikäisenä vaatimattomasti 79 cm pitkä ja painoi 10,5 kg. Meidän iso äijä lähti kävelemään tuetta 9-kuisena ja nyt (huomenna 1v1kk) juoksee. Puhetta ei tule oikeastaan ollenkaan. Muutamia sanantapaisia tyyliin lamppu on pu ja pallo on pa.

t. Silloin tällöin blogissa vieraileva Katiska :)

Lensku kirjoitti...

Hei, noista mitoista sen verran et meidän tyttö oli 1,5v neuvolassa 9390g / 79,7cm. Eivätkä naputtaneet yhtään, eikä mitään kontrolleja :) Vaikka itse olen ajoittain ollut vähän huolissani... Mutta tyytyväinen typykkä on ja hyvin syö. Äidin varrella (154cm) voi olla myös hieman osuutta asiaan :D.