lauantai 1. elokuuta 2009

Huomenda (sis.narinaa päivähoidosta)eikä hyvää huomenda, ainakaan mulle. Mulla on nenä ihan dukossa.

Eilen jo heräsin että kurkkua hieman koskaa ja olo olikin puoliksi kipeä eilen, päivälenkin jätin väliin toisen naapurin kanssa koska helteellä mä en jaksa löntystellä mutta illalla tehtiinkin sitten 7km lenkki, ihan tasaista kävelyä, en tiedä onko sillä suurempaa merkistystä painonputoamiseen mutta ei se ainakaan pahasta ollut :)

Menin sitten vasta 12 jälkeen yöllä nukkumaan mikä on kuitenkin mulle suht myöhään, yleensä osaan nukkua jopa aamu 8 jos olen valvonut, no en tänä aamuna: heräsin 5.40, kävin suihkussa ja yritin uudestaan unta ja tulin sitten koneelle lukemaan monta monta blogia jota en ole ehtinyt. Olo on tosi tukkoinen ja näin teetä litkien koitan selviytyä tästä päivästä.

Olin ajatellut mennä hietsuun aamusta muttei se välttämättä taida nyt onnistua, ihan vain etten taida jaksaa... tosin mähän olen shoppailulakossa, huomaatteko??? niin, sehän ei koska kirppiksiä, eikä kunnon alessa olevia tarpeellisiä (kuten ne kengät, oikeasti meidän lapsilla ei ollut noita seuraavia kokoja yhtään vielä!) tavaroita. No mitä se sitten koskee: noh... en tiedä. Kai etten ostaisi lindexiltä jokaista uutuutta kaappiin vain lojumaan. KappAhlista haluan kyllä metsäkuosin ja salaisuutena kerrottakoon että ostin jo yhden... velourhousuja haluaisin myös Lindexiltä mutta lupasin itselleni että katson ensin kaapit koska meillä on -J-:n Väneltä monet 104cm ja Jonella jtn Jossun vanhoja, että ostan VAIN sitten ne värit mitä meillä oikeasti ei ole. Olen nimittäin hyvä muistamaan aina ettei meillä ole mitään ja ostamaan ja huomaamaan että kaapissa on ihan samat ;) onneksi on palautus ja vaihto-oikeus. Oliskohan tällä mun muistillakin vaihto-oikeus... ja shoppailuaddikti piirre minussa voitaisiin kyllä vaihtaa mielellään myös johonkin tarpeellisempaa.

Tässä postauksessa ei siis ole sen kummempaa järkeä, kunhan höpisen täällä flunssassa hieman "itsekseni" myös. Meillä ei kuulu kamalasti uutta, tai no itseasiassa kun alkaakin miettiä niin tulihan JADELLE jo ekat kaksi hammasta alas! Ekan hampaan huomasin sinä torstaina kun Janne lähti muiden lasten kanssa Savonlinnaan. Toinen tuli heti perään, viimeiset kaksi yötä on ollut huonompia joten tuleekohan hampaita lisää? ekaa kahta hammasta ei yöunien puolesta olisi huomannut koska neiti silti heräsi vaan 2-3krt, viimeiset kaksi yötä kertoihin voi lisätä nollan eli 20-30krt, tosin ei vaadi joka kerta mtn palvelua mutta minä herään jokaiseen natinaan kuitenkin.

Joonatankin on oppimassa kuivaksi, ei siis vielä ole oppinut mutta aloitettiin opettelu, Jossuhan oli jo tuon ikäisenä kuiva, tyttö tosin joten en Jonella ottanut stressiä asiasta, Jone käy hyvin mielellään potalla muttei muista, ja koska se mun muisti olikin niin hyvä ettei siihen voi luottaa että mä muistuttaisin sitä aina potalle niin me edetään tosi hissukseen, 1-2krt päivässä ollaan ilman vaippaa muutaman tunnin ja hyvin menee, osaksi ollaan harkkahousuilla ja vielä täysin kestovaipoilla yöt ja päiväunet ja ulkoilutkin. Mä olen aina lahjonut jokaisen potalle, saa PIENEN suklaa/nami palan (esim Jonelle tehoaa RYPÄLEETKIN) kun pottaan on tullut jotain, totta, sinne kyllä sitten tehdään useimmin jotta saadaan se nami, mutta mitä väliä. tehonnut meillä; näin laiskana äitinä, lahjonta on ollut tehokasta.

Jossuhan aloittaa näissä meidän asuntojen ryhmiksessä (mä en edes tiedä alkaako hoito nyt maanantaina vai vasta vkon päästä??) ja aloitan varmaan suututtamalla hoitajat siellä. No miksikö: no siksi että he ulkoilevat VAIN ja ainoastaan heidän metri x metri rautapihalla myös aamupäivätkin, siis kuitenkin yleisiä leikkipihoja täällä on KOLME, joten sinne mahtuu varmasti, sekä puistoja / muuta tekemistä olisi, mutta nämä kaksi hoitajaa ovat hankkineet BADEN BADENeita muistuttavat tuolit pihalla ja niissä sitten ovat lasten ulkoillessa siinä yhdellä pienellä hiekkiksellä, vaikka mä olenkin vauvan kanssa kotona ja laitan 2v ja 3,5v hoitoon ja olen todella huono äiti ja omien sanojenikin mukaan laiska, niin SILTI, minusta heidän pitäisi "viitsiä" lähteä siitä pieneltä pihalta pois edes siihen 10metrin päähän isolle pihalle, juu, onhan siinä vahtimista ja keinuttamista sitten mutta eikös se ole heidän työtään? Toinen ryhmis, joka on ihan samoissa meidän taloissa, ulkoilee aamupäivät jopa puistoissa, keräilivät keväällä esim muovipusseilla roskia (joka on lasten mielestä kivaa!) ja ulkoilevat ainakin yläpihalla missä on TEKEMISTÄ sekä iltapäivälläkin yläpihalla, paljon paljon liikkuvaisempaa ja kuitenkin ihan samat edellytyksen heilläkin, myönnän että aluksi luulin Jonen päässeen juuri tuohon "aktiivisempaan" ryhmikseen... Meidän pihallakin siis tiedetään että kumpi ryhmis on se "parempi" mikä on harmi, koska ei se nyt paljoa vaadi että mennään 10m yläpihalle ja keinutetaan ja annetaan lasten leikkiä muuallakin kun pienellä rautapihalla missä on vain hiekkis.

Joten aion ottaa tämän asian esille hoidon alkaessa hoitajille sekä toisille vanhemmille, ehkä soitan jollekkin ylemmälle tasolle, koska seurasin nyt melkein 4kk sitä kun Jone siellä aloitti ja mainitsin asiasta, sanottiin vain että kun on hyvä kesäilma niin ollaan oltu omalla pihalla vaan, eikös silloin juuri olisi hyvä LÄHTEÄ pois siitä? Muuten olen tyytyväinen hoitoon, vaikka pakko sanoa että eestinlaakson päiväkodissa oli meidän lasten tosi hyvä olla ja olin kyllä täysin tyytyväinen siellä olevaan henkilökuntaan ja kaikkeen, samoin aikoinaan Jeremias oli erityisryhmässä Savonlinnassa Hakan Päiväkodissa ja sielläkin oli mahtava henkilökunta jne. Siksi olenkin hieman yllättynytkin jopa että tuossa Taavinkylän lastentalolla oli tosiaan esim yksi lapsi karannut eikä hoitajat olleet huomanneet ja kaikkea kriisipalavereita ja sijaisia sijaisten perään jne, ja nyt sitten tuo ulkoilu asia meidän ryhmiksessä verraten toiseen parin metrin päässä olevaan. Noh, ehkä pitää vaan avata suunsa senkin uhalla että ne hoitajat suuttuvat.

Nyt hieman pystyssä ja hereillä olleeena (ja tuhat kertaa niistäneenä) voisinkin miettiä tuon ukon herättämistä ja painumista sittenkin hietsuun... kassotaan.

duhaisin derveisin, TUUSISJonen ja nyt Jossunkin vanha päiväkoti, Taavinkylän lastentalo [täällä Jone oli vain pari kuukautta ja Jossu n.puoli vuotta]

9 kommenttia:

S kirjoitti...

Kannattaa ottaa puheeksi tuo ulkoilu, eihän tuommoinen nyt ole mistään kotoisin! Onneksi osaat varmaan rohkeasti puuttua asiaan.

Ja toivottavasti nuha menee ohi pian!

Marika* kirjoitti...

Hoitajia on moneen lähtöön. Jos olisin sinä ottaisin yhteyttä ko ihmisten esimiehiin. Mukavampi viedä lapset hoitoon jos ei mene henkilökohtaiseksi ja saa viestin paremmin perille tai siis ehkä jos esimies on ammattilainen...kun ei niistäkään aina tiedä;).

anrinko kirjoitti...

Ota asia vaan esiin. =)
Ja sun torinat ei oo koskaan turhia. Kiva niitä on lukea hymyssä suin. =)
Jos menit Hietsuun, kerro tälle toiselle shoppailuaddiktille mitä löysit? (Taidan olla vielä enemmän kirppisaddikti...)

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen myös ottamaan yhteyttä hoitajien esimieheen. Voi ikävä kyllä olla niin että eivät muuta omaa mielipidettään ulkoilu paikasta vanhemman toiveen mukaan, vaan pitävät väkisin oman päänsä... Oma kokemus on että, päiväkodin hoitajat ovat aika herkkänahkaisia ja huonoja ottamaan vastaan palautetta. Vaikka siis sen palautteen kuinka asiallisesti yrittäisi antaa... T: Elly

Mari Wee kirjoitti...

Joo se "piha" on kyllä aivan hanurista, etenkin kun vieressä on leikki- ja energianpurkamismaastoa, keinua ja kiipeilytelinettä vaikka millä mitalla. Itse olen ollut aika kärkäs puuttumaan päivähoidon epäkohtiin - siis hoitajien omasta laiskuudesta tai ajattelemattomuudesta johtuviin - ja jos en joka asiaa olekaan saanut muutettua niin olenpa ainakin saanut itselleni mielenrauhan, kun olen askarruttavista asioista kysynyt.

tyttötiimi kirjoitti...

Onpas kyllästyneitä hoitsuja siellä. Soita esimiehelle ja kysy kuuluuko heidän politiikkaansa VAIN omalla pikkupihalla ulkoilu. Niin itse tekisin. Hyvä vertailukohdehan sulla on kun se toinen pk puistoilee jne. Joskus potku persuksiin auttaa, ovat varmaan aika urautuneita jos vaan badenbadeneilla lököävät.En oo sellasestakaan kuullu.

Meidän päiväkodissa ulkoillaan jopa viereisellä urheilukentällä (koulun), retkeillään eväilen kanssa aidan takana olevassa pikkumetsässä, käydään kirjastossa jne. Siitä hermostuivat kun kysyin yhes vanh.illassa mikseivät hiihdä pihassa kun kerran lunta oli viime talvena. Jaksamisen raja meni just siinä ja tuli aika ryöppy vastaukseksi.Musta tosi tärkeää se ulkoilu ap ja ip. et jaksaa siel metakassa lapsetkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kummalliselta kuulostaa tuo ulkoilu. Tosin kovin kärkkäästi sitä ei kannata arvostella vaan enemmänkin kysyä. Voihan heillä olla ihan oikeasti syynsä lähellä ulkoiluun.

Esim. osa lapsista tulee myöhään hoitoon, jolloin ei voi mihinkään lähteä ennen kuin kaikki ovat tulleet. Ryhmässä on erityislapsia joita ei uskalla viedä yleiseen leikkipuistoon. jne. Omassa päiväkotiryhmässä on 5-v poika, joka aivan äkkiarvaamatta potkaisee toista jne. Enkä todellakaan lähtisi hänen kanssaan minnekään yleiseen leikkipuistoon jossa paljon muitakin lapsia, valvonta ei onnistu millään.

Mia kirjoitti...

Kannattaa tosiaan kysyä ja soittaa sinne esimiehelle ja kysyä sieltäkin missä syy. Ei tuo kuullosta kivalta ollenkaan! :(

Tuusis82 kirjoitti...

Mietin että onko esimiehelle soittaminen menemistä hoitajien "yli", mielummin sanoisin ensin itse hoitajille, ei se voi olla mtn ylemmältä taholta koska tosiaan samassa talonyhtiössä oleva ihan samanlainen ryhmis ei ulkoile pienellä pihallaan vain.

bloggaan vielä lisää..