perjantai 8. toukokuuta 2009

Jadeline 6kk 1pvä neuvolaa

Jade 6kk 3pvää, vanhat Tutan kyyhkysarjan body (ja puolipotkarit) 62cm ja 68cm menee hyvin.

Meillä oli siis jo torstaina Jaden 6.kk neuvola, kerrataan ensin meidän edellisten lasten 6kk mittoja:
Jeremias 7160g 66cm
Julianna 8300g 66cm
Josefina 7155g 65.5cm
Joonatan 7225 65cm (HUOM 5kk mitat, meillä ei kai käyty 6kk neuvolassa tai sitä ei merkattu)

Jadelinen neuvolakortti jäi neuvolaan mutta mitat muistan:
Jadeline
6800g ja 61.5cm

Mä en ole edes itse ajatellut Jaden olevan mitenkään pieni, musta se on sellainen pullukka vauva :) onhan se pullea poskinen kuten varmaan normaalit vauvat, mutta onhan se toooosi lyhyt verrattuna ihan meidän lyhyisiin lapsiin ja onhan tuo painokin ton ikäisellä "paljon" vähemmän kun hoikemmilla Jerellä ja Jossulla aikoinaan.

Painoa on kuitenkin tullut tasaisesti omalla käyrällä lisää, mutta tuo pituus on huolestuttavaa, se on tehnyt notkahduksen, tai sanotaanko näin: se on pudonnut kalliolta alas. Joten saimme lähetteen Jorviin, mikä ei ole niin paha juttu musta, kiva että tutkitaan. Allergiat varmaan vaikuttaa, vaikka Jaden ihohan on kyllä ollut nyt hyvänä, lääkkeet auttoi palauttamaan ja nyt perusrasvaus riittää, tosin sitten jostain tulee joku pieni ärsytymys jota hetkittäin parannellaan.

Jade ei myöskään osaa kääntyä, tosin neuvolatäti huomautti että varmasti osaa, muttei luonne sitä vaadi, eli katsoi kun jade hoitopöydällä meinasi jo kääntyä muttei mennyt, eli sanoi ettei vaan ole viitsinyt, eikä ollut huolissaan, Jadehan on muutenkin tosi "velli" eli ei seiso kun kannattelee kainaloista, vaan jalat on ihan löysänä, ja mä aina naurankin kaikille, ettei se osaa mitään muuta kun kikattaa ja päristä ;)

Muuten, sitä huomaa miten kai oma pääkoppa unohtaa. Mä olen ainakin kymmenelle ihmiselle sanonut että lopetin Jonen imettämisen sen ollessa 9kk tienoilla mutta luin juuri omasta päiväkirjasta Jonen olleen 7kk ja 1pvän kun veti viimeiset tissit, voi apua, niin pieni! Muistan vaan väsymykseni olleen niin suuri että luulin tissistä vierottamisen olevan niihin ratkaisu, kappas ei muuten ollutkaan. No Jadesta samaa pelkoa ei ole, koska se ei tosiaan suostu mitään pulloa tai tuttia päin katsomaankaan! kiinteet menee hitaasti alas, peruna-porkkanaa ja päärynää sai tänään uusia makuja, viikko syötiinkin peruna-parsaa ja ruusunmarjaa. Tosin tunnustan häpeissäni unohtaneeni 2päivänä antaa sille kiinteitä ollenkaan... annettakoon se ehkä anteeksi kun neiti kuitenkin oli silloin sen alle 6kk =)

Tällaista tänne, Jeremias onkin Hannalla yötä joten Hanna varmaan bloggailee siellä kuulumisia, Julianna veti täällä hirveät raivarit kun vihdoin 20 jälkeen paljastin Jeren menneen Hannalle, sitä ennen uskottelin n.5h että Jere on myyty mustalaisille, mun oli pakko kertoa totuus kun Juliannan ilme oli jo kahdeksan maissa sellainen että se oikeasti mietti olenko tosissani, niin pakko oli kuitenkin kertoa ja siitähän se pillastui, olisi tietenkin myös halunnut.

Meillä kävi entiset naapurit ja mun ns. sijaislapset Janette ja Krista tuomassa mulle äitienpäivä kukat ja kortin :) Jossu ja Joona itki karmeasti niiden perään kun eivät jääneet yöksi vaan Janne vei kotiin.

päivän riehujat, Jossulla busino sukkikset väärinpäin, Jonella Lindexin velourit ja ruotsista tuodut sukat (eri paria itseasiassa!), kummallakin Me&i salaiset vaatteet eli paidat =)

Jossun muotia, kypärämyssy nurinpäin ja hello kitty huivi päässä (luulee noin pääsevänsä ulos)
Jone kitaran kanssa, samat kuteet ;)

Nyt tää mutsi painuu nukkumaan, ei jaksa muuten, aamulla pitää hakea Jeremias ja Julin kanssa ostamassa naapurin synttäreihin lahja :)

Tuusis

9 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Meillä kävi kuopuksen kanssa niin että kasvoi todella hitaasti pituutta, välillä oli lähes pysähdyksissä. Sitten kun lopetin imetyksen (1v2kk) lähti kaikki käyrät jyrkkään nousuun. neuvolasta kyllä sanoivat olevan ihan normaalia. Mutta kyllähän teillä Jade on muita lyhyempi selvästi ja jos melkein pudotusta niin hyvä että tutkivat, vaikka mitään ei olisikaan.

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Meilläkin Joas oppi mun mielestä "myöhään" kääntymään eli muistaakseni vasta viikkoa ennen 5kk ikää. Sen jälkeen se sitten aloittikin huiman kehittymisen ja nyt kaksi kuukautta myöhemmin kävelee jo tukea vasten! Ehkä Jadekin tekee sitten samalla lailla, että ottaa nopeasti kehityksessä ikäisiään kiinni ja menee jopa ohitse :)

Ui..musta olisis ihanaa, jos Joaskin olisi vielä noin pieni ja kevyt. Silloin sitä jaksaisi ainakin kantaa paljon paremmin kuin nyt, kun kädet väsyy jo muutaman minuutin jälkeen :)

Tuusis82 kirjoitti...

Jade varmaan oppi 1v:nä kääntymään =) Onhan meillä kävelleetkin myöhään (1v1kk-1v2kk) ja aina ottaneet sitten kehityksessä kiinni, ettei huomaa kyllä eroa sitten esim 2vuotiaana enää, mutta kuitenkin tuo pituuskasvu on verrattuna toisiin tosi iso ero sekä myös siihen että on meilläkin 4-5kk kääntyneet muut lapset, vaikka verrata ei sais :)

Annika kirjoitti...

Moikka!

Meilläkään ei ole Dansku mikään jättiläinen omaikäsiin verrattuna. Meillä oli Maanantaina 8kk neuvola, jossa mitat paino 7595g(oli tippunut Englannin matkalla, 2vkoa aiemmin oli 7700g) ja pituus 69.2cm. Monet 8kk ikäisethän on 8-10kg ja 70-75cm, eli lyhyt ja laiha luikero meillä :)

6kk neuvolassa oli pituutta 65,7cm ja painoa 7580g eli lähes sama kun nyt 8kk iässä.

Danskukin oppi kääntymään vasta 5kk 1pv iässä ja siitä lähtien on kanssa kehitys lähtenyt hurjasti nousuun ja nyt meilläkin tukea pitkin tepastellaan :)

Itse olen ollut TODELLA lyhyt vauvana ja pituutta taisi olla 63cm 6kk iässä ja painoa reilu 5kg.

Luulen, et Jadella kaikki ok, kaikki kasvaa omaan tahtiin ja varmasti ottaa "muut" kiinni kasvussa :)

Tiirikka kirjoitti...

Kukin omaan tahtiinsa, tuo teidän Jade näyttää niin elämäänsä tyytyväiseltä että tuskin sillä mitään hätää ainakaan on. :D Hirmu suloinen tyttö. <3

Anonyymi kirjoitti...

Puolivuotiaan ei kai vielä "virallisesti" tarvitse varata jaloille, mutta minä kyllä vein kuopuksen fysioterapeutille arvioon kun poika oli puoli vuotiaana ihan pehmeä. Diagnoosina loppujen lopuksi lievä hypotonia, puoliv uotta viikottaista fysioterapiaa ja kävely opittiin vihdoin 1v5kk.

Eihän noista tutkimuksista mitään haittaa ole, teilläkin on Jade niin paljon sairastellut että jo ne vaikuttavat. mutta hyvä on kun tutkitaan

katiska kirjoitti...

Jaden huonekaveri Jorvista on näköjään reippaasti isompi puolivuotiaana kuten oli syntyessäänkin. Meidän poitsun mitat oli 72,2 cm ja 9 kg. Samaa kokoluokkaa kuin esikoinen ja kakkonen vuoden ikäisenä. Meillä kokoero selittyy varmaan sillä, että kolmonen ei ole mega-allerginen kuten kaksi ensimmäistä oli.

Meidän äijä muuten jo konttaa kuten yhtä hätäiset isosisarukset. Meillä nämä on oppineet kävelemään jo 8-9kuisena, valitettavasti. ;)

t. Katiska, joka vanhingossa törmäsi sun blogiin :)

Tuusis82 kirjoitti...

Katiska! Kiva kun kommentoit! Nähtiinkin pikaisesti hulluilla =) Joo, Jade on meidänkin lapsiin verrattuna pieni mutta meillä muuten Jeremias (esikoinen) oli 9kg ja 74cm 1-vuotiaana myös =)

Jade ei tosiaan edes käänny =) huima ero vaikka teidän äijä on vain oikeasti vähän vanhempi (päivän?)

Katiska kirjoitti...

Joo hulluilla nähtiin :) ja meidän menoäijä on päivän Jadea vanhempi.

Meillä on tosiaan kaikki pitäneet kiirettä liikkumisen kanssa ja on hassu "verrata" niitä kaverin lapsiin, jotka on oppinu kävelemään vasta yli 1,5-vuotiaana. Huikea ero ja kuitenkin ihan normaalia. :)