perjantai 20. maaliskuuta 2009

Velourhousu villitys =)

Heips!
Mimon mamman esimerkin mukaan minäkin olen muutamat housut tehnyt, aiemmin limenvihreästä froteesta jonka kankaan Hanna osti ja ihanasti sitä mullekkin myi, mutta ne housut meni vähän huonosti, tosin vyötäröstä jäi matalaksi kun aloin leikkimään, halusin säädettävän kuminauha vyötärön... no pitäisi purkaa vähän ja heittää siihen resori niin menee kyllä ihan ok Jossulla jolla ei vaippaa.

Sain tutulta paljon ihania kankaita, aitoja 70-luvulta jota lupasin laittaa myyntiin hänen puolestaan ja jonkun saisin pitää yms, sekä sitten esim pinkkiraidallisen velourkankaan josta oli leikattu jo aikuisten paita, mutta hihoista sain kapeat housut Jadelle ja keskiosasta tein mahd. isot housut mutta eivät mahtuneet Jossulle, menivät siis lainaa just sillä hetkellä kylässä olleelle Minttu-neidille kun olivat hänelle sopivat.

Tässä pienet velourhousut, kapeat tuli kun kaavaa oli PAKKO n.3cm kaventaa kun kangas ei riittänyt mutta hyvin mahtuu eikä miltään piukoilta näytä päällä, vaikka tuossakin alla Jadella on puolipotkarit ja kestovaippa (värit ei käy housuihin juu...) kokeiltu vain ja menivät pesuun.Mintulle toiset housut olivat hyvät, vastaavat siis n.86cm baikka 98cm olisin tehnyt, mutta kaavaa piti lyhentää ja hiukan kaventaa koska kangas ei riittänyt, hyvät housut siis tulevat Jadelle sitten Mintulta :)


Taas hieman ompelukärpäsen iskemänä odotin innoillani kangaspakettia tänään tulevaksi, olisi ollut vaippakankaita ja esim ihanaa norsufroteeta, oli tullut postiin jo 12.30 mutta huomasin vasta kotona sen kirjautuneenkin silloin joten en ehtinyt ennen 18 hakemaan sitä ja siis joudun maanantaille odottamaan,harmittaa, himo olisi väsätä pipoja, retrohaalareita, housuja, ja vaippoja vaippakankaista...
tässä norsukuviofroteesta kuvaa...

Löysin sillon edellisen fleecepipo buumin aikaan ostamani fleecetkin, noista saisi sata hattua...

Tässä meidän muksuista vielä kuvia, toissapvältä jo kun Jone ihailee apinavaippaansa (ihan huono kuva, tiedän!) ja Jossu virnistää jotain tekohymyä ;) Jonella Lindexin body, made by mom (minä) vaippa ja Jossulla Name It neuleliivi, housut oisko Lindex tai name it tummanharmaat ja alla H&M:n vaal.pun Nalle Puh paita...
Yritän vielä illalla ehtiä blogata muuta elämää...

Hanna

7 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Minullakin on todettu tuo sama velourhousu-villitys, niitä löytyy molemmilta pojilta kaikissa väreissä. Tosin ihan ostettuja eikä itse tehtyjä.

Laitatko huutikseen myyntiin kaverisi 70-luvun kankaat? Olen yrittänyt sellaisia vähän paksumpia, takeiksi sopivia, kankaita metsästää. Tuntuvat olevan aika vähissä..

Marika kirjoitti...

Tosi kivat housut sait tehtyä. Mun tekisi mieleni kanssa kovasti ommella vaatteita, mutta toistaiseksi olen onnistunut hyvin vain vaippaompeluissa. Aina on menny vaatteissa joku pieleen :/
Meillä kans tykätääv velourhousuista.

Mia kirjoitti...

Kääks, arvaa että odotan että pääsen teille kankaita katselemaan. ;D

Hienot velourhousut!.

Tuusis82 kirjoitti...

Vaihtivekaroiden äiti, juu laitan, kun lupasin hänelle että katsotaan mitä niistä saisi, ovat tampellan kankaita, yritän laittaa ne ihan piakkoin.
Meillä ostettuja myös mutta kun nyt niitä ei ole ollut niin itse tekeminen kiinnostaa :)
Marika, meitsikin opettelee vasta noita vaateompeluita, Mia no ei ole enää kun 5 yötä niin tuut =)

Laura.Ny kirjoitti...

Saako netistä siis tilattua jostain velourkangasta?
Meillä mies ompelee, jos minä hankin kankaan ja näytän millainen pitää tehdä, usko tai älä :D
Minä en saa aikaiseksi muuta kuin sotkua ja mies suuttuu kun katkon neulat ja sotken langat :/

Tuusis82 kirjoitti...

Laura: saa tilattua esim myllymuksuilta www.myllymuksut.com ja www.kangastukku.com ja ihan eurokankaastakin saa velouria :)

Ihana mies sulla, saisko sitä lainaan meidänkin kankaita hävittämään :D

Laura.Ny kirjoitti...

Kiitos linkeistä! Mieheni saa lainaan koska tahansa, voitais tehdä vaikka vaihtokaupat (ehkäpä mieheni palautuisi kuitenkin aika äkkiä, on se niin äksy ;D).
Ihana tukka teidän Jossulla, leikkasin juuri omalleni samanlaisen kun se ei anna harjata/pestä tukkaa ja tuli tosi nätti!