lauantai 19. syyskuuta 2009

Jaden talvihaalarit + asusteet

Huomenta!
bloggaukseni viipyikin sitten koska blogger ei ladannut eilen kuvia ollenkaan.

Ajattelin aloittaa meidän lasten talvivaate hankintojen kuvaukset, kohtahan ne ticketitkin tulee ja sitten pitäis olla Juliannan ja Jeremiaan hankinnatkin täynnä (lukuunottamatta kenkiä), tosin noiden kahden talvijuttuja en katsonut vielä niin tarkasti, ja Mialta tulee niille vielä toppahousut kummallekkin Jonathanilta myös... mutta Josefinan, Joonatanin ja Jadelinen hankinnat on tehty, tai no sormet ristissä... jos minymon pallohaalari tulee vastaan 74,80 (Jadelle menee varmaan 80cm ens talvena varmasti!) tai 92,98,104cm niin ostan jommalle kummalle tytölle ehdottomasti vielä! Asusteita tekee vielä lisää mummo (juuri eilen vein lankoja sille... haalin tehtaanmyymälästä jotain loppuneita Novitan värejäkin ja loput prismasta).


Asiaan:
J A D E L I N E -talvi 2009-2010

asusteita: Reima, Jonathan, Lenne, Minitec & HM ja Kivat... siis nämä kaikki sisarusten vanhoja (pallohattu ostettu Belindalta käytettynä), uutena ostin vain H&M:stä sydänpipon ja hello kitty pipon ja ne jäi pois kuvasta. Mummo saa tehdä jotain vaal.puna-ruskeaa..

Haalari nro 1: alkutalveen/autoiluun, Lindexin 68cm, ei ole kaikkein paksuin ja on näistä pienin, tosin nyt kun koitin on vielä reiluhko Jadelle, pöh, saattaa mennä koko talven. Jadehan oli nyt 10kk ja risat 67cm "pitkä", painoa oli 8200g sairaalassa noin. Haalari ostettiin kirpparilta käytettynä oisko ollut alle 10€ ainakin, ehkä 5eurolla, hattu tosiaan Belindalta 5e. helppo pukea autoon kun pallomyssy ja haalari vaan päälle nopeasti, töppöset on umpinaiset ja pienet lapasetkin on puvussa mukana.

muut asusteet jotka käy ed. haalariin...


Haalari nro 2: Lennen puputoppa, samanlaiset on ollut Jossulla ja Juliannallakin ekana talvenaan (ja oiskohan tokana) ja en ole kyllästynyt, ihme kyllä. Tämä on Jossun vanha 68cm ja mahtuu Jadelle varmasti koko talven, viime vuoden Jade piti koko lopputalven syntymän jälkeen (5.11) 56cm lenneä ilman töppösiä nuo kaikki umpinaiseksi käännettynä. Jossu piti tätä 68cm myös toisena talvenaan mutta olikin 3kk Jadeen verrattuna tänä talvena nuorempi.

ja lenneen sopivat asusteet...

Haalari nro 3: Reimatec 74cm (Joonatanin vanha), tämä on varmaan alkutalven liian iso (toivottavasti ei koko talvea!) mutta sitten lopputalveen, tuon pipon ostin viime talvena huutiksesta uutena koska päätin jo silloin että tämän haalarin säästän Jadelle myös.

asusteita reimateciin...

Kauppasetti yms, eli neljäs setti tavallaan: Kirpparilöydös Marks&Spencerin uudenveroinen iiiiihana takki 5e ja ruudulliset H&M:n vaiko Lindexin vuorelliset housut 2e samalta kirpparireissulta.74cm muistaakseni mutta eivät mitkään isot.

samoja asusteita sopii tähänkin...

Olen siis aika tyytyväinen Jaden hankintoihin; mulla on itseasiassa vielä 80cm ensi talveksi (nyt lainassa) puputoppis vaal.punaisena ja beigenä 74cm, jonka vien nyt akselikirpparilla 10-12€ kun 12e siitä maksoin... eli mielestäni olen onnistunut Jaden talvihankinnoissa ilman suuria summia (kun ajattelen että mielummin mitä isompi lapsi, sitä enemmän se talvivaate voi maksaa koska esim meidän isommat mahtuu samoihin ainakin 2 talvea, Jere varmaan mahtuisi enemmänkin jos jaksaisi samoja katsella), Jaden 1.haalari oli siis noin 5e+hattu 5e (=10e), 2. oli Jossun vanha (ei kuluja), 3.Jonen vanha (ei kuluja), tosin hattu oli n.10e ed. talvena, ja takki+housut 7e, ja ne H&M:n uudet asusteet oli noin 14e, ja noista en ole mtn nyt ostanut mutta joku turkoosi rukkanen jossa laput oli Jonelle ostetut aikoinaan, joten "panos Jadeen oli noin: 41€, ei paha mielestäni?


Nyt pitäisi tehdä jotain järkevää jos aiotaan ehtiä Vänen synttäreille iltapäiväksi...

TUUSIS

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä kivoja settejä kaikki. Ja tosiaan edullisesti :)

-Jamina-

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Kivoja talviasuja kaikki :)

Laura.Ny kirjoitti...

Meidän E on n. 69cm ja 8,2kg myöskin juuri nyt, ostin talveksi Legotecin 74cm haalarin ja toivon että mahtuu koko talven!

Se on tosiaan niin että jos haluaa pukea lapsensa kauniisti, ei se välttämättä ole ollenkaan kallista, kumma kun niin monet ei ymmärrä tätä millään!?
Miksi ihmiset luulee että kauniisti puetut lapset = rikas perhe?
Haloo ihmiset, oottekos kuulleet kirppiksistä ja huutiksesta, kavereidenkin keskenkin voi kierrättää :)

Anonyymi kirjoitti...

Joka paikassa ei noita hyviä kirppiksiä valitettavasti ole. Meidän kaupungissa on yksi isompi, jossa myydään pääasiassa kauheita lumppuja. En ymmärrä, ostaako niitä kukaan. Kateeksi käy, kun luen muiden kirppisostoksista.
Mä sanoinkin, että kun joskus Helsinkiin taas pääsen, niin haluan ehdottomasti kirppiksille myös.
Mutta mitkä ovat parhaat kirppikset siellä? Ja milloin ne ovat auki? Joka päivä vai ovatko jotkut vain esim. viikonloppuisin? Onko niillä aina noin hyvää tavaraa, mitä te ostatte sieltä?

Meillä on neljä lasta, joille on rahaa ostaa jokaiselle yksi talviasu per talvi (tai on ostettava, vaikka sitä rahaa ei olisikaan ;)). Jokaisella on myös takki kaupunkireissuja varten. Ja tietysti kierrätän vielä hyväkuntoisia haalareita omilla lapsilla.

Oma valinta tämä tietysti on, kun aion taas jäädä hoitovapaalle, kun en raaski vauvaa viedä hoitoon. Eikä mulla tosin ole työpaikkaakaan odottamassa, vaan sekin pitäisi taas jostakin löytyä.

Mutta siis nuo kirppikset olis aivan mahtava juttu myös täällä.

Tuo pallokuvioinen kypärälakki on aivan ihana. Just meidän värit. Mistä se on siis ostettu?

Mitä talvihanskoja suosittelette ala-asteikäisille pojille? Sama mitä olen ostanut, niin aina ovat pian läpimärkiä. Ja uskon, että isompi haluaa jo sormikasmalliset hanskat.

Mutta kiva lukea Tuusiksen ja teidän muiden bloggareiden juttuja ja kuvia ostoksista sekä haaveilla omista :)

Tuusis82 kirjoitti...

Totta,Savonlinnassa kun asui ei ollut mahdollista pukea ainakaan niiden kirppareiden perusteella lapsiaan kauhean nätiksi koska tavara oli tooosi erilaista kun täällä: mutta tämäkin on vaatinut aikaa, esim kesällä joka aamu kahdeksalta hietsussa yms niin tekee löytjä, siellä on niin moni (joku trokarikin) ostamassa kivaa halvalla että ei ne ihan eteen aina kävele.

Mä tykkään ulkovaatteista mutta myönnettävästi kaikki alet hyödynnän, harvoin oikeasti ostan ihan normaalihintaista! siksi niitä kertyykin... mulle iskee usein: no kun se on niin halpa! ja tää mamma lankee 20 puvun verran ;)

miitu kirjoitti...

Näitä vaaleanpunaisia ihanuuksia katsellessa herää taas ajatus kolmannesta muksusta, jos vaikka sattuis kohdalle tyttö =)

Imdina kirjoitti...

Ei täältäkään löydy kirppareilta talvikamppeita tai muutakaan kivaa hyvässä kunnossa olevia vaatteita pienille lapsille. No kaveri on löytänyt tytölleen mutta mä en kyl pojalle löydä mitään, poikien vaatteet aina kirppareilla tosi tylsiä ja huonossa kunnossa.

Joten kaupasta tai huutiksesta olen pojalle ostanut kamppeet. Nyt huutiksesta Ticketin 80cm talvihaalarin, sen lisäksi ostin Lindexiltä pörröhaalarin joka ei kestä vettä, en sit tiedä riittäiskö nuo talveksi. On vielä Ticketin uutena alesta ostettu välikausipuku jossa fleecevuori, sekin mennee leutona talvena. Kenkiä ei vielä talveksi ainoatakaan, pitäs hommata yhdet hyvät (sai lainaksi talvikumpparit mutta ne on tosi painavat).

Tää kun on eka talvi että liikkuu niin vähän vaikea suunnitella paljon kampetta tarttee.

Tosi nättejä talvivaatteita Jadella, ihana tuo Lindexin ruskea haalarikin.

Ida-Antonia kirjoitti...

Hih, onpas tutun näköistä ;) Meillä samankauden turkoosia hiukan eri mallisena haalarina samoin turkoosein asustein pikkuneitiä odottamassa...isoveljen peruja siis.